top of page

Brf. Humlegården

I Kolartorp/Vega i Haninge genomfördes ett spännande nyproduktionsprojekt på en vacker naturtomt med adressen Timmervägen 16. Efter husleverans från välrenommerade Vårgårda Hus ligger nu bostäderna avskilda och utan insyn uppe på en höjd, med milsvida utsikt över grannskapet.

 

De funktionella parhusen har två välplanerade lägenheter i varje hus. Lägenheterna har fem rum och kök fördelade på två plan, med en sammanlagd boarea på 108 kvm. På entréplan möts du av en klassisk planlösning med hall och wc/dusch samt kök i vinkel med en öppen yta mot vardagsrummet. Vardagsrummet har stora fönsterpartier vilka möjliggör ett naturligt ljusinsläpp, och från detta rum finns även utgång till en inbjudande terrass för att optimera bostadens vackra läge på höjden. På övre plan ligger tre stycken sovrum , ett badrum och ett allrum/sovrum. Från det största sovrummet finns utgång till en stor balkong.

 

Juridisk person får förvärva och lämpar sig mycket väl för att ha inneboende eller kontor på det ena våningsplanet, då det finns två separata ingångar samt möjlighet för att komplettera med kokvrå/kitchenette på våningsplanet utan kök. Likväl passar sig parhusen för privatpersoner som vill hyra ut ena våningsplanet till en inneboende.

 

Du kan räkna med genomgående hög standard med omsorgsfullt gjorda val, vilka bland annat innefattar köksinredning från Vedum och vitvaror från Siemens. WC/dusch och badrum har helkaklade väggar och klinkergolv, som även hallen har. Uppvärmningssystemet på nedre plan består av en frånluftvärmepump Nibe 730 samt vattenburet golvvärmesystem, och på övre plan av radiatorer och elslingor i badrum.

 

I den efterföljande byggfasen färdigställdes tre designhus som kompletterar Brf Humlegården. Designhusen har på övervåningen en välkomnande hall med plats för förvaring, ett helkaklat badrum med dusch, tvätt/tork och kommod för Vedum med ett fönster med fin utblick ifrån. Vidare har övervåningen kök från Vedum med vitvaror från Siemens, vackert parkettgolv med lyxig vattenburen golvvärme. Vardagsrumsdelen är i öppen planlösning med en fransk balkong, där arkitekten med stora fönsterpartier har velat få in känslan av ljuset och naturen även när du är inne.

Den nedre våningen, som även den har vattenburen golvvärme, består av en hall med utgång till uteplats, ett stort master bedroom och ett arbetsrum/plats för säng. Designhusen har en BOA om  totalt 48 kvm och har samma höga standard som parhusen och levereras också av Vårgårdahus.

Relaterade dokument

Brf-Humlegarden-7.jpg

Information om Kolartorp / Vega, Haninge

Haninges nya stadsdel erbjuder det bästa av alla världar för den aktiva livsnjutaren. Här bor du nära både natursköna omgivningar och Stockholms inbjudande stadspuls.

 

I Vega får du vara del av en ny och spännande stadsdel som allt sedan de första bostadshusen började byggas 2012 har fortsatt att växa fram. När allt är på plats kommer stadsdelen att rymma 3 500 bostäder. De naturnära omgivningarna är ett av Haninge kommuns främsta kännetecken, vilket innebär att din nya bostad ligger på lagom avstånd till alla tänkbara naturupplevelser. I kommunen finns söta insjöar och öppet hav, skärgårdspärlor och vildmark, urskog och öppna vidder. De vackra omgivningarna har något för alla, oavsett om du är glad motionär, barnfamilj, hundägare eller föredrar stillsamma promenader i din ensamhet.

 

Stadsdelen Vega är i själva verket som en egen liten stad i sig, vilket underlättar för de bosatta i området att skapa en hållbar vardag för både miljö, plånbok och livspusslet i vardagen. Här finns gott om gång- och cykelvägar för att snabbt och smidigt ta sig runt till aktiviteter, naturområden, affärer samt den nybyggda och fräscha pendeltågstationen som öppnade i april 2019.

 

Den ökade tillgängligheten för trafik, cyklister och gående är ett genomgående tema i Vega/Kolartorp. Var du än väljer att bosätta dig i det aktuella området finns pendeltågsstationen på cirka fem minuters avstånd med cykel. När du väl har satt dig på pendeltåget tar det bara 20 minuter in till city. Är du bilburen gör den nybyggda trafikplatsen att du snabbt är ute på 73:an mot Stockholm eller Nynäshamn. Busstorget, där ett flertal linjer kommer avgå till både närområde och längre bort, ligger i direkt anslutning till pendeltågsentrén. Vid stationen kommer även att finnas tre cykelparkeringar, och en bit längre bort erbjuds 200 parkeringsplatser för pendlare. Det finns också bra parkeringsplatser för funktionshindrade.

 

Runt den nya pendeltågsstationen skapas just nu ett levande centrum med torg, butiker och restauranger. I området ligger redan nu ett ombonat stenugnsbageri som serverar fika och enklare luncher av hög klass, och enligt planerna kommer det så småningom att byggas ett aktivitetshus där både yngre och äldre kan mötas. Vill du ha ett större utbud av butiker och restauranger finns det mesta du behöver samlat i den växande köpcentret Port 73 i Handen på promenad- och cykelavstånd, alternativt i Haninge Centrums köpcentrum.

 

För barnfamiljer ges goda förutsättningar för en bekväm vardag med flera olika skolalternativ. I Vega planeras det för åtta förskolor med sex-åtta avdelningar per förskola. Det kommer därutöver att finnas tre grundskolor, varav den mest centrala i Vega kommer vara en F-9 skola med drygt 700 elever.

Brf-Humlegarden.jpg
Designhus_interiör_210504.jpg
bottom of page